Hírlevél

2012. november 4., vasárnap

             Kedves Barátom!

Most a vízről, a vízivásról lesz szó több bejegyzésen keresztül a szervezeted érdekeit szem előtt tartva.

Beszéljünk a vízről, mint gyógyító folyadékról.

Képzelj el egy mosógépet, melybe beteszed a ruhákat,a mosószert,és annyi vizet,melyben éppen fel tud oldódni a mosószer.
Elindítod, lemegy a program. Vajon Elvárod  a géptől, hogy további víz hozzáadása nélkül tisztán, vegyszermentesen Kerüljenek ki belőle a ruhák? 

A saját szervezeteddel mégis így bánsz

Kutatások szerint a Te szervezeted naponta átlagosan csaknem 2,5 liter vizet veszít:

* Párolgás (bőr), izzadás:    500 ml
* Kilélegzett levegő:           350 ml
* Széklet:                          150 ml
* Vizelet:                         1500 ml
                   Összesen ez.2500 ml ami 2.5 liter naponta

Nyári nagy melegekben, kánikulában állandóan, és minden médiában azt hallod, hogy sok folyadékot kell innod. Arról azonban nagy a csönd, hogy mindezt nem csak a nyári melegekben kell tenni.
Arról is mélyen hallgatnak, hogy mit is kéne innod.
Az üdítőital és ásványvíz gyárak igazán jól élnek a te félretájékoztatásodból. És még csak nem is hazudnak, pusztán az igazságot hallgatják el!

A különbség alig észrevehető!
  • Igyon sok folyadékot!
  • Igyon sok vizet!
Miért is érdekes, fontos ez a két mondatban rejlő különbség?!
Szomjas vagy. Hallgatsz a jó szóra, és megiszol egy doboz 100%-os valamilyen lét. Ez az egészség szempontjából még jó döntésnek is ítélhető, habár a különböző sűrítményből és csapvízből összeállított levek is elgondolkodtatóak, és kérdések halmazát vetik fel,de erről majd a továbbiakban olvashatsz.

A mindennapok gyakorlata

Reggel felkelsz, megiszol egy - két kávét, és indulás. A munkahelyen,további kávé, kóla, üdítő, vagy ásványvíz, aztán újabb kávé, majd rohanás tovább,(és ez főképp a nőkre jellemző, mert nem szeretnek idegen helyen  állandóan vécére rohangálni) egész nap szinte semmit nem iszol.
Az úton meg, azért nem iszol, mert valahogy ki kell bírni hazáig. Mire haza érsz tökéletesen elfáradtál, ingerült vagy a gyerekkel, a társaddal.

Amit elhallgatnak:

Te jó esetben megiszol egy liter valamilyen folyadékot. Sajnos igen kevés azon emberek száma, akik eléggé tájékozottak arról, mennyire is fontos a folyadék bevitel mennyisége, és a minősége is.

Ezen kell neked változtatnod!

A szervezetednek nem elég, ha pusztán csak pótolod az elvesztett folyadékot, és az sem mindegy mivel.
A szervezetednek sejt szinten minden egyes funkció végrehajtásához,így az emésztéshez is megfelelő mennyiségű tiszta vízre van szüksége.

És ami a legfontosabb!

A megivott bármilyen üdítő víztartalmának legnagyobb részét a szervezeted a folyadékban lévő szárazanyag tartalom lebontására kénytelen felhasználni.
Így Tehát hiába kerül az a sok üdítő lötty be a gyomrodba, szervezeted  lassan, de biztosan kiszárad!
Egy Indiai származású orvos Dr. F. Batmanghelidj több ezer beteget gyógyított ki különböző betegségeikből a víz segítségével.
Azt, hogy mi módon, milyen módszerrel, milyen ivási technikával, az a későbbiekben kiderül. Ehhez még sok mindent kell tisztázni, a szervezeted működésével kapcsolatosan.
Például azt, mik az árulkodó jelei annak, ha ki vagy száradva.

Kedves barátom, mindezeket Ne csak olvasd! Alkalmazd a sorozatban leírtakat, szólj hozzá, hívd fel családod, barátaid, ismerőseid figyelmét, mennyin is múlik az egészség megőrzése, adott esetben akár a visszaszerzése.

Földiné Csúcs Mária
 

Oldalak