Hírlevél

2010. augusztus 22., vasárnap

Egészséges bőr, hosszantartó fiatalság.

Most talán nem annyira kényes a téma, már amennyire az intimitást illeti.
Viszont sokak számára talán furcsa lehet az, amit egy pár hónapja egy idős bőrgyógyásztól hallottam. Hozzáteszem mindezeknek nagy részét saját magam is tapasztaltam.
Óvakodni kell a túlzott mosakodástól. A leghelyesebb eljárás, nyáron amikor melegünk van, vagy piszkosnak érezzük magunkat, vizes törölközővel áttörölni magunkat. Ha nagyon muszáj naponta egy alkalommal langyos vízzel zuhanyozzunk, de a bőrünk egészsége szempontjából az a helyes eljárás, ha ezt más naponta tesszük meg. Naponta csak az intim részeket zuhanyozzuk le, tiszta vízzel, nem használva semmilyen vegyi anyagot. Az arcunkat és az intim testrészeket különösen kerülni kell a szappannal, különböző tus és habfürdőkkel. Ugyanis a bőrnek is lélegeznie kell és ezek az anyagok eltömítik. Nem tud lélegezni, így begyullad. Ez okozza a pattanásokat, mitesszereket, bőrviszketéseket, hozzásegít az ekcéma és egyéb bőrbetegségek kialakulásához. Végső esetben daganathoz vezethet az, hogy a bőrön keresztül távozandó méreganyagok bent rekednek. A mosakodáshoz igyekezzünk minél ritkábban vegyszert használni. Abból is válasszunk körültekintően felhasználóbarát, természetes anyagokból előállítottakat. Az arcra és intim testrészekre azokat, amelyeket ezekre a testrészekre fejlesztettek ki. Az arcot és a dekoltázst minden alkalommal próbáljuk hideg, vagy nagyon langyos vízzel megmosni. Fürdeni lehetőleg hetente egy alkalommal, akkor sem forró vízben.
Helyesen járunk el ha hetente, maximum két hetente a teljes testfelületet átradírozzuk. Nagyon sokféle radírt sokféle áron kaphatunk. Szükség esetén használható a fekete kávé lefőtt zacca is. Még mindig jobb, mintha nem radírozunk. A bőrünknek és a lelkünknek is jót teszünk egy kis olajos kényeztetéssel a radírozás után. Ezt megtehetjük úgy is hogy a radírozás után olajjal bekenjük a testünket és a kádban, illetve a zuhany alatt ellazulunk. Majd a végigvitt igen pihentető, kényeztetésünk után 0.5-1. órát betakarózva pihenünk. Így adva lehetőséget a bőrünknek, hogy az olajat magába szívja. Az olajos vizet nem szabad letörülni magunkról. Nagyon alkalmas az olíva olaj is. Száraz bőr esetén olaj helyett alkalmazzuk inkább a mézzel kikevert, tejet, tejfölt, kefirt, tehén túrót, tejszínt. Zsíros bőrűeknek ajánlott az olaj helyett a mézzel kevert citromlé, vagy bármilyen citruslé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oldalak