Hírlevél

2010. szeptember 12., vasárnap

Mire vigyázzunk a piacon mikor vásárolunk!

Előzőekben szó volt az ételeinkről amit megeszünk. Amennyiben nem vigyázunk bizony nagyon sok méreg anyagot, szervezetünk számára szemetet juttatunk be a táplálkozásunk során. Amelyikőnk egészségesen akar élni, még arra is vigyázunk, hogy jóféle Magyar zöldséget, gyümölcsöt vegyünk lehetőleg a termelőtől magától. Bizony buktatói ennek is vannak, habár közel nem olyan sok mint a külföldről behozott és különböző módon kezelt áruknak.
Először is az egyik a permetezés, vegyszeres védekezés kérdése. Ebben az esetben az szokott előfordulni, hogy a használatuk után a várakozási időt mellőzik. A másik a gyors érlelés, ami pb. gázzal történik.
Ezt én úgy szoktam kivédeni, hogy a kedves termelőnek oda adok egy általam kiválasztott árút és meg kóstoltatom. Különösen akkor amikor éppen táplálkozik és a zöldséget, gyümölcsöt a táskájából veszi elő hozzá. Ha elutasítja a kérésem, másik termelőhöz megyek.
Mint szó volt róla a Magyar áruval többnyire ezek lehetnek a problémák. Ellentétben a külföldről behozottakkal, amelyek sok esetben génkezeltek. Azonkívül értetlenül lettek leszedve és természetesen vagy vegykezelt, vagy lézeresen illetve egyéb módon kezelve vannak a szállítás és a tovább eltarthatóság érdekében. Amikor pedig megérkezik elejét veszi a kényszer érlelés. Többek között az előbb említett módon.
Itt szeretnék írásban is válaszolni az egyik kedves ismerősöm kérdésére. Igaz - e, hogy a nálunk kapható banán egészségtelen? Igen!!! Mégpedig azért mert az ára miatt csak és kizárólag a főző banánt árusítják nálunk. Az étkezési banán egész kisméretű. Időnként kapható már a kettő kereszteződéséből a közepes méretű, ami már jobban ehető főzés, sütés, grillezés, szárítás nélkül is. Tehát az általunk oly mértékben szeretett nagy banán bizony csak valamilyen formában elkészítve egészséges. Azonkívül savas gyümölcs és nem beszélve arról, hogy egy szem banán az egész napi kalória szükségletet fedezi. De csak a kalória szükségletet.

Sorokat lejegyezte: Földiné Csúcs Mária: BIYOVIS és WEB-SITE MLM tanácsadó.

http://otthoniinternetesmunkalehetosegek.blogspot.com/
http://onkepzessegitseggelotthonaban.blogspot.com/
http://meregtelenitesfogyas.blog.hu
http://pedikurmanikurmukorom.blogspot.com/
http://okoegeszsegreferencia.blogspot.com/

Skype: foldi.tiborne1
Telefon: +36-20-539-8733
Email: bionet58@gmail.com
MSN: mazsola81@citromail.hu
Facebook:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?ref=profile&id=100000513883794
YouTube: http://www.youtube.com/user/bionet58?feature=mhum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oldalak