Hírlevél

2010. november 10., szerda

Itt van az Ősz itt van újra!!!

Megjött újra az ősz, a megfázások, járványok időszaka.

Ez a vegyes taknyos időjárás igen kedvez a baktériumok terjedésének. Betegség, betegállomány helyett előzzük meg ezek kialakulását. Az őszi időszakban, a szervezetnek a nagyobb megerősítés miatt, jobban szüksége van úgy a házi praktikákra, mint táplálék kiegészítőkre.



Hogy miért van szükség táplálékkiegészítőkre?

A válasz egyszerű, bár nagyon meglepő lehet!
Mert a II. Világháborúban sok robbanóanyagot halmoztak fel.

Mivel kitört a Béke, a sok robbanóanyaggal nem tudtak mit kezdeni...
...elkezdtek belőle műtrágyát gyártani.

Igen, műtrágyát!
Ezzel aztán szép lassan kezdetét vette a termőtalajok kizsigerelése! Ez meg ahhoz vezetett, hogy kezdtek az ún. esszenciális ásványi anyagok eltűnni a földből.

Bár akkor ezt, még másképp gondolták!

A folyamat logikus.
A műtrágyák alkalmazásával, kiszorult a természetes trágyázás, és a vetésforgó. A talaj tápértékét adó ásványi anyagok, a humusz, benne a mikróbacikkal, illetve a mikrótápanyagokkal, (ezek az ún. esszenciális ásványi anyagok), együtt szép csendesen pusztulásnak indultak.

A növényeknek már NEM álltak rendelkezésükre a mikrótápanyagok. Ez aztán a táplálkozási lánc többi "szereplőiben" is megmutatkozott.

Előbb az állatokat kellett "mesterségesen" etetni. Ellátni őket fontos anyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel.

Majd a táplálkozási lánc végén élő embereket is.

Ugye milyen félelmetesen logikus?



Mellékelek egy kis összehasonlítást, ami szerintem szépen bizonyítja a fenti állításokat! S ez hazai mérések eredményei!!!

A GÖDÖLLŐI AGRÁREGYETEM VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI
1966-1990

MIKROELEM TARTALOM:

.......................CSÖKKENÉS:------MARAD:

Búza: .......................50%,............50%
Árpa: ........................62,3%..........37,7%
Kukorica:...................81,4%..........18,6%
Répafélék:.................25%,............75%
Burgonya:.................14,3%...........86,7%

VITAMINTARTALOM:
......................CSÖKKENÉS:------MARAD:


Azt hiszem ehhez nem kell külön magyarázat

Borsó:.......................53,3%.........46,7%
Tej:...........................95%..............5%
Káposzta:.................95%..............5%
Sárgarépa:................40%.............60%



Él egy orvos Amerikában, (humán és állatorvos is egyúttal),
Dr. Joel D. Wallach,

Nobel díjra is jelöltek, (aztán rögvest meg is gondolták magukat), aki kiderítette, hogy minden, de MINDEN testi betegség
ÁSVÁNYI-anyag HIÁNY(!)

miatt keletkezik!


Nem hiszed?
Mellékelem az egyik előadásának a linkjét amin megnézhető
Íme:
Az ásványi anyag hiányáról szóló cikk amely letölthető
Dr. Joel D. Wallach cikke az ásványi-anyag hiányról.
http://www.shp.hu/hpc/userfiles/ongyogyitolap/dr._joel_d._wallach.pdf


Azt hiszem ehhez nem kell külön magyarázat



Tudom, most azt mondod, hogy eddig is voltak betegségek, és akkor azt, azokat mi okozta? Az ásványi anyag hiány nem, mert akkoriban még nem volt, voltak "kizsigerelve" a termőtalajok.

Az igaz, viszont nagyon sok mindennel, pl. a tisztasággal is hadilábon álltunk. Pl. Indiában vannak olyan állapotok manapság, ami nálunk, már vagy 100(!!!) éve nincs. Pl. a szennyvíz, és az emberi ürülék az utcára öntése...

Nagyon sok mindent megoldottunk, viszont termeltünk helyette más problémákat!



Szóval, akkor miket is nevezünk táplálék-kiegészítőknek?

Végig böngésztem az internetet, és én nem találtam erre meghatározást. (Lehet rosszul kerestem.)


Az én felfogásom szerint a táplálék-kiegészítőknek az olyan tápértékkel bíró anyagokat nevezhetjük, amelyek a napi táplálkozásaink során már nem kerülnek be a szervezetünkbe, és ezért azokat külön kell bevinnünk.


Mik lehetnek ezek az anyagok?

Szinte bármi.
Az ásványi anyagoktól kezdve, a vitaminokon át egészen a fehérjékig, (hormonokig, enzimekig) bezárólag szinte minden, ami esetleg megemésztődhet, ami szükséges lehet a sejtjeink számára.

Miért van ezekre szükség?

Egyrészt,
a fenn említett okok miatt!!! Tehát a termőföldek már alaposan 60-80%-ban, kimerültek. Vagyis, már megszakadt a természetes TÁPANYAG körforgása.

Ezzel kapcsolatban, Te tudtad azt, hogy a Föld termőföldjei Ázsiában kb. 60%.-ban, Európában 70-80%-ban, Amerikában szintén, Afrikában is min. 50%-ban már "kizsákmányoltak"





A kizsákmányolt Föld! Mit eszünk "holnap"?


Másrészt: a túlságosan kifinomult feldolgozás. Ilyenkor a „veszélyesnek”, vagy a feldolgozás során nehezen kezelhető anyagot, anyagokat egyszerűen leválasztják a technológiai folyamatok során. Magyarul: a feleslegesnek gondolt részeket eltávolítják.

(Amiben pedig a táplálkozási szempontból fontos anyagok lehetnek, ásványi anyagok, vitaminok, stb.)




Pl.: a barna cukor. A technológiai sorban előrébb van, mint a fehér. A barnából gyártanak fehéret. Ezzel a "húzással" egy csomó hasznos ásványi anyagot kivesznek, elvonnak a cukorból.
(Ráadásul a barnát ma már drágábban árusítják, holott ez gyakorlatilag jóval olcsóbb a készterméknél.
Még nincs túldolgozva, túl-"raffinálva").
Raffinálás = túlfinomítás (szakszó)


DE! Mind a barna cukor, mind a kifehérített változata ALKALMATLAN az emberi étkezésre! Olyan "nyavalyákat" lehet ezektől kapni, a rendszeres, éveken át való fogyasztásától, hogy azt még csak feltételezni sem meri az ember fia-lánya!
Pl.: a cukorbetegségtől, az impotencián át egészen a depresszióig!



Van egy másik közismert példám is, a finomított, csomósodás gátlót is tartalmazó só! Régen csak a kősó volt ismeretes a Kárpát medencében. Amit aztán, termékbővítés, finomítás céljából kezdtek átpárolni.

Az átpárlás, a finomítás során, szinte az összes ásványi anyag, ami a sóban található, - vagy 50-60 féle ún. esszenciális ásványi anyag -, eltávolításra került.

Viszont beletettek egy olyan anyagot, ami nem engedi a sót összecsomósodni, vagyis egy olyan vegyületet, amit eddig soha nem került be a szervezetünkbe.

Vajh, mi mindent tud okozni ez majd nektek?
Nekem nem, mert én "vadászok" az idehaza kapható jódozott kősóra!

Persze, hál Istennek már kapható idehaza is az ún. Himalája só.
Több ezer forintért!

Míg az erdélyi kősó majd ugyanannyi esszenciális ásványi anyagot tartalmaz, mint a Himalájai testvére.
Csak annak a töredékéért!!! Mármint árban! Talán még 100,-Ft.-ba sem kerül! Ezt 2010. május elején írom!

Arról nem is beszélve, hogy ez a kősó semmiféle kapcsolatba nem hozható a magas vérnyomással!

Ismétlem!!! SEMMI összefüggés nincs a kősó fogyasztása és a magas vérnyomás közt.


Visszatérve a finomításokhoz, ez a példa-sor sajnos tetszés szerint tovább bővíthető, akár az étolajról, akár a tejről, vagy bármely "finomított élelmiszerről is van szó!



Harmadrészt: az élelmiszereinkhez olyan anyagokat, adalékokat adnak, ami(k) becsapj(a)ák az érzékszerveinket! Így a táplálékokat finomabbnak, ízletesebbnek, kívánatosabbnak találjuk, mint amilyen. Ez az ÜZLET érdeke! Az egészség ilyenkor már másodlagos!!!!

Megjegyzés ide: az adalékanyagok olyan mesterséges kémiai vegyületek, amiknek sokszor szinte semmi köze sincs a táplálkozáshoz. Ezek többnyire „műanyagok”!



Szóval, a fenti okok miatt ajánlatos ún.
TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐKET
fogyasztani!

Aztán van még egy nagyon "furcsa", indokom is! Ami hihetetlennek fog tűnni a számodra, pedig nagyon is igaz, és valóságos.

Tehát a
a SZABADSÁGUNKÉRT!

Ugyanis az egyik "világhatalmú" ember a következőket mondta, mintegy "vezénylő-szóként", nem is olyan régen!




"Irányítsd az olajat, és országokat irányítasz.
Irányítsd az ételt, és irányítod az embereket."

Henry KISSINGER, 1970


Természetes segítség!

Habár ebből a kitűnő étekből sem tudunk annyit bevinni a szervezetünkbe, hogy ne lenne szüksége külső segítségre. Azaz táplálékkiegészítőkre.


A vöröshagyma értékes vegyületeivel sokféle betegség ellenszereként szolgálhat. A-, B- és C-vitamint, ként, jódot, vasat, foszfort, kalciumot, és szilíciumot tartalmaz. Csökkenti a reumás panaszokat. Jó hír allergiában szenvedőknek, hogy a benne lévő antihisztamin gátolja a gyulladásos tünetek megjelenését, gyomorfekély,és hurutok esetén is. Ezt a kvercetin nevű színanyagot a héja tartalmazza. Főzzünk magunknak nyugodtan hagymahéjból teát, ami kifejezetten iható ízű.

A hagyma erős illatát a benne lévő kénvegyületek adják, amelyek kedvezőtlen körülményeket teremtenek a gyomorfekély kiváltójának, a Helicobakter Pylorinak, sőt védenek az emésztőrendszeri, és a vastagbéldaganatok kialakulásától. Csökkentik a vércukor szintet, és vértisztító hatásuk vannak. Magas rosttartalma miatt a hagyma orvosolja a székrekedést, fokozza az emésztőnedvek termelését, megszünteti a puffadást. Csökkenti a koleszterinszintet, az érszűkület veszélyét, és a beépülő zsírok mennyiségét. Serkenti a veseműködést, vízhajtó és féreghajtó hatású. Baktériumölő hatóanyagai miatt régóta kedvelt nátha, influenza, légcsőhurut és köhögés ellen, a fül, az orr- és az arcmelléküreg gyulladásainál. Illóolaja segít a nyák feloldásában, és segít megszüntetni az orrdugulást. Ez a tulajdonsága a most kezdődő hideg időszakban kincset ér.

Héjastól vágjunk össze 1 kg hagymát, 1 fej fokhagymát, és 6 evőkanál mézzel keverjük össze. Öntsük fel 1,5 liter vízzel, és lassan forraljuk egy órán át. Nátha és megfázás esetén, óránként igyunk belőle egy kortyot. Egészségmegőrzésre napi egy fej vöröshagyma, valamint 1-2 cikk fokhagyma elfogyasztása javasolt.

Hajhullásra is gyorsan ható szer. Leszűrt hagyma lével több napon keresztül dörzsöljük be a fejbőrt. Az almaecettel és mézzel elkevert hagymaié tisztítja a pattanásos bőrt is. Szoptatós anyukák, máj- és epebántalmaktól szenvedők hagymát csak módjával fogyasszanak!

BIYOVIS Táplálékkiegészítők:

- Feketeáfonya tabletta: Természetes antioxidáns. Legyen olyan szeme, mint a sasnak. Sok rostot tartalmaz. Pótolja a nyomelemeket, vitaminokat. Kapilláris erek karbantartása. A szervezetben kialakuló gyulladásos folyamatok enyhítése.
- Optivit tabletta: A Nők szolgálatára

- Bionet Vitamin tabletta: A vízben oldódó vitaminok tárháza.

- Corall+ CalciMax tabletta: Természetes korall kalcium – forrás.


Földiné Csúcs Mária BIYOVIS független tanácsadó


Web: www.biyovis.hu/fobejarat
Skype: foldi.tiborne1
Telefon: +36-70-521-6304
Email: bionet58@gmail.com
MSN: mazsola81@citromail.hu
Facebook:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?ref=profile&id=100000513883794
Twitter: http://twitter.com/#!/bionet58
YouTube: http://www.youtube.com/user/bionet58?feature=mhum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oldalak