Hírlevél

2010. november 22., hétfő

Tisztában vagy vele, mit isztok, mivel főzöl? - tanulmánysorozat a vízről 4. rész

Mi a családunkkal abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már évek óta lúgos vizet tudunk inni. Az első hónapok után érezhető volt a változás. Én igen savas szervezettel rendelkeztem. Ez úgy jelentkezett, hogy már szinte bármit ettem erősen marta a gyomrom, a nyelőcsövem, és hányingerem volt. EZ A MÚLT.

Milyen vizet iszunk, és milyen vizet adhatok a babámnak?



Ez a kérdés gyakran foglalkoztatja az anyukákat, így gondolom Téged is, persze nem alaptalanul.



Az anyatejes kisbabák, ha nincs nagy meleg a lakásban, vagy kánikula odakint, plusz folyadékpótlást szinte nem igényelnek. A 6. élethónapban bevezethetjük a főzelékeket, és ekkor már megszomjazhat a csecsemő. Ilyenkor mindenféle édes (cukros) lötty helyett a legokosabb, ha vizet itatunk velük.



Na de milyen vizet? Csapvizet vagy ásványvizet vagy valami egészen mást?



"A csecsemőknek jó minőségű, azaz elsősorban alacsony ásványi anyag tartalmú és minden szennyeződéstől mentes folyadékra van szükségük"-amint mondta annak idején a Heim Pál Gyermekkórház Tudományos Igazgatója.

Úgy gondolom, ebben az egy mondatban minden lényeges információ benne van...


Nézzük akkor kicsit bővebben kifejtve:



A Magyarországon használt ásványvizeket sokféle üzemben palackozzák, valamint a palackok akár 1-2 napig is felbontott állapotban lehetnek a felhasználásig. Az a biztosan csíramentes, csecsemőnek adható víz, amelyet fogyasztás előtt felforralunk, és utána zárt üvegbe öntünk. Még ezt is érdemes kb. fél nap múlva kiönteni, főleg ha pici babáról van szó.



A gyerekeknek a szülők általában ásványvizet adnak csapvíz helyett, mert félnek a csapvíz szennyezettségétől. És bizony nem alaptalanul. Mert hazánkban a csapvíz minősége bizony sok esetben kívánnivalót hagy maga után.



Azonban annak idején Amerikában is már elkövették ezt a hibát. Kitalálták, hogy a csecsemőket is ásványvízzel kell itatni. Viszont ezeknél a csecsemőknél 1-1,5 éves korban kimutatták a vesekövet...



Legalább az Ő példájukból okulva ne kövessük el ezt a hibát, ha jót akarunk a gyermekeinknek...



A magyarországi települések jelentős részének az ivóvize rendkívül rossz minőségű. Az EU szabványok figyelembevételével kiadott, 201/2001 sz. kormányrendeletben foglaltak betartása, valamint az arzénmentesítési kötelezettség miatt szükséges lenne korszerű víztisztító berendezések beszerzése. Azonban az ilyen berendezések sajnos nagyon sokba kerülnek.


Mi mindent tartalmazhat az ivóvíz (csapvíz)?



Esetenként vírusokat, baktériumokat, nitrátokat, a mindenki által jól ismert klórt, nehézfémeket, vegyszereket, növényvédő szereket, vízkövet?. hogy csak a legfontosabbakat említsem. Mindemellett, ami meglepő, hogy különféle gyógyszermaradványok és női hormonok is előfordulnak az ivóvízben, de ezekről már biztos hallottál.



Melyek a leggyakrabban előforduló gyógyszerek vizeinkben?



Azok, melyeket a lakosság a legnagyobb mennyiségben fogyaszt:szívgyógyszerek, altatók, fájdalomcsillapítók, stb.?



És a fentebb már említett női hormonok...



Magyarországon nagyságrendileg két millió nő fogyaszt fogamzásgátló tablettát. Ezek maradványai a vizelettel úgyszintén visszakerülnek az élővizekbe, majd megkapjuk újbóli fogyasztásra a csapvízen keresztül korra, nemre való tekintet nélkül...



Nem véletlen az egyre több nemi identitási problémákkal küzdő ember, az egyre több terméketlen férfi, meddő nő? Egyszerűen felborul az emberek hormonháztartása.



Nem beszélve a csecsemők még kifejletlen szervezetéről, még alul működő immunrendszeréről... Náluk vajon milyen károsodásokat okozhatnak a fent említett hormonok?





A hormonokat, gyógyszermaradványokat a vízből még a biológiai lebontású szennyvíztisztítás sem képes eltávolítani. Ez teljesen érthető, hiszen ezek nagy része mind mesterséges, vegyi anyag, amit igazán semmi sem képes lebontani?



Ezek után úgy gondolom, most Te is elgondolkoztál azon, valamit sürgősen tenned kéne azért, hogy gyermekedet, családodat ne érjék tovább ezek az igen csak káros anyagok, mert mindig a megelőzés a legfontosabb...

Megoldás a víztisztítás: BIYOVIS AQUA-C vízkezelő berendezés amely 5. lépcsőben nem csak tisztítja a vizet, hanem fogyasztásra lúgos vizet állít elő. Növények locsolására, mosakodásra szintén tiszta, viszont savas vizet állít elő.
www.biyovis.hu/fobejarat


Lejegyezte: Földiné Csúcs Mária BIYOVIS független tanácsadó.

Elérhetőségeim:
web: www.biyovis.hu/fobejarat
E-mail: bionet58@gmail.com
Facebook: http://www.facebook.com/pages/BIONET/109198979104490?created
Skype: foldi.tiborne1
Twitter: http://twitter.com/#!/bionet58
MSN: foldi.tiborne
YouTube: http://www.youtube.com/user/bionet58?feature=mhum

Ha a linkek nem működnek, másold a keresőbe.
Forrás: Tiszta forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oldalak