Hírlevél

2016. április 3., vasárnap

Széklet tartás, visszatartás.

Most szintén egy rendkívül ciki témát feszegetek. Ez is érint jó pár embert, csak nem beszélünk róla, még sokszor az orvossal sem. Mert hát mit fog szólni,  meg ciki is, szégyelli az ember ha ilyen irányú problémája van. Még azt hamarabb elmondja, ha székrekedése van, mint ha biológiai baleset éri, mármint beszalad a hátsó fertályi baj, azaz megy a hasa az embernek. Nos a székrekedés legfőbb oka a vízhiány. Kevés folyadékot a szervezet másra használja, ezt itt most nem részletezem. Sőt azt sem, hogy mi okozza a hasmenést, számtalan oka lehet. A stresszen keresztül, az egészségtelen életmódig sok minden.

Én most inkább arról írok, hogyan tudod azt megakadályozni, hogy ez kellemetlen legyen, útközben érjen el, és ne legyen lehetőséged illemhelyre jutni, mielőtt kitör a baj. Van egy igen egyszerű, hatásos, viszont elég lassú módja, ezen bajok megelőzésének. És nem az, hogy nem lépsz ki a lakásból.
Tehát az a módja, hogy amikor jön a hasmenés, ráülsz a wc - re, és visszatartod. Először, sőt másodszor sem fog menni. Ezért kell azonnal ráülnöd a wc -re. Lehet, hogy egy hétig sincs eredmény, csak azután egy apró. Pár másodpercig visszatudod tartani, majd egyre tovább és tovább, mígnem odáig jutsz el ebben, hogy amikor úton vagy és érzed, van időd, perceid, akár öt- tíz - tizenöt perced is van rá, hogy illemhelyet találj.

És ez már nagy eredmény, elmehetsz sétálni, vásárolni, stb. Sok esetben evvel a technikával be is áll a helyzet, normálissá válik, vagy legalábbis nem kell azonnal szaladni, nem hasmenéses. De vigyázz a végtelenségig ne élj vissza a szervezeteddel, mert megbosszulhatja magát, és átválthat székrekedéssé, ha besül. Igaz ez elég hosszú, és csak rendszeres hosszú idejű visszatartás következménye lehet, evvel együtt nem szabad játszani, vissza élni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oldalak