Hírlevél

2016. március 15., kedd

Nem kellenek a gyógyszerek!

Nem kellenek a gyógyszerek!

Tizen hat hónappal ezelőtt ért egy nagyon csúnya baleset. Gyalogosan állva elgázolt egy autó. Több kórházba voltam vele. Mindenhol reggel, és este ettem vöröshagymát, és fokhagymát az ételhez.
Az egyik kórházban, szándékosan nem írom, sem a kórház nevét, sem az orvos nemét. Hiszen ma Magyarországon ez a kijelentés amit tett egzisztencia vesztéssel járhat.
Tehát egy ilyen alkalommal, amikor pont étkeztem, volt a vizit, ahol is a nővér kissé rosszallását fejezte ki, a büdös fokhagyma szag miatt. Az orvos erre a nővérnek, hangsúlyozom a nővérnek mondta, nem is nekem a sérültnek. Minden Betegség megfelelő étkezéssel, egészséges, tiszta vízzel, és gyógynövényekkel gyógyítható lenne!

Én evvel tökéletesen egyet értettem. Elkezdtünk beszélgetni, és természetesen megbeszéltük, nem mindegy a víz ivás időpontja, és mennyisége. Nem minden étel, és nem mindenkinél egyformán kombinálható. Továbbá az sem mindegy, sőt nagyon nem, milyen gyógynövényt, gyógynövényeket kombinálunk, milyen étrenddel. A mennyiségre szintén oda kell figyelni. Nos ennek kellene az orvos feladatának lenni. A gyógyszergyáraknak pedig az, hogy a sokféle gyógynövényt, ami egy - egy súlyos betegség leküzdéséhez kell, megfelelő töménységbe összekombinálja. Mert bizony több féle esetén a tea íze katasztrófális tud lenni.

Ezért válasszák oly sokan még azon emberek közül is a gyógyszert, akik alapból ellenzik, a sok mellákhatás, és az esetek túlnyomó többségében hatástalanságuk miatt. És ez csak egy része a dolgoknak. Igen sok esetben pont azt teszi beteggé, amire eredetileg adták.
Dr. Lenkei Gábor szerint, de számtalan hazai, és külföldi orvos szerint is, 5 - 10% - ban van szükség betegségek gyógykezeléséséhez szintetkus gyógyszerekre. Természetesen más a helyzet baleset esetén, amikor is több szakma együttes jelenlétére van szükség adott esetben. Viszont ott is, gyúlladás, fájdalomcsillapítás esetén, stb. már a kíméletes, gyógynövényes kezelést kellene előtérbe helyezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oldalak